#

Міський голова Переяслава накинувся на депутата райради (ВІДЕО)

18.08.2023 13:50
Міський голова Переяслава накинувся на депутата райради (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Учора, 17 серпня, міський голова Переяслава В’ячеслав Саулко силою намагався вигнати депутата райради із засідання сесії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на видання "Інформатор".

Перед початком сесії міський голова попросив покинути залу депутата Бориспільської районної ради Юрія Бобровніка. Депутат відмовився піти. Тоді Саулко запитав його: "Депутат Бобровнік, мені вас виводити із залу? ". Після цього мер різко піднявся зі свого місця, підійшов до Бобровніка та намагався руками чи то підняти його з місця, чи то виштовхати.

Працівники міської ради почали їх розбороняти, одразу ж з’явилися поліцейські. Саулко попросив поліцейських вивести Бобровнікова із зали засідань. Вони стали поруч із депутатом, який весь цей час не піднімався зі свого місця, адже підстав виводити його із зали не мали. За законом депутат має право брати участь у засіданнях інших місцевих рад та їх органів.

Після завершення сесії міськоради, Юрій Бобровнік повідомив у Facebook про те, що написав заяву на мера до поліції:

Вважаю, що мер Вячеслав Саулко остаточно злетів із котушок і із якимось божевіллям налетів на мене, хоча я працював як депутат, не порушував дисципліну. Він взагалі немає ніякого права доторкнутися до мене як громадянина. Тим більше наказувати мені, депутату іншого вищого рівня Органу місцевого самоврядування. Вважаю, що таким "хворим", нестриманим людям не місце на посаді переяславського міського голови. Написав заяву до поліції з цього приводу. Прошу притягнути Саулка до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що посадовцю міськради з Переяслава повідомили про підозру за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.


Читати "Моя Київщина" у Facebook