#

Мисливці за "шахедами" показали, як захищають небо над Київщиною (ВІДЕО)

20.01.2023 10:00
Мисливці за "шахедами" показали, як захищають небо над Київщиною (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Бійці мобільних груп НГУ, під час тренувань продемонстрували, як вони збивають іранські дрони, аби захистити від їхніх атак Київ та область

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на репортаж "Української правди".

Двом військовослужбовцям Північного об‘єднання Нацгвардії віддають наказ про підготовку до повітряного бою:

Азимут – 140, приблизна відстань – 30 кілометрів.

Тоді вони розгортають американський кулемет Browning калібру 12,7 міліметрів, виставлений на модифікованій "Газелі", і прицілюються по умовному повітряному об'єкту. Менше ніж за хвилину хлопці кажуть, що готові до бою.

Після отримання сигналу про загрозу екіпаж військовослужбовців Нацгвардії виїжджає на певну позицію та намагається вразити ціль на підльоті – за 2-3 кілометри від об'єкту. Бійці розказали:

На пунктах управління є засоби, на яких ми бачимо повітряні цілі, відстань до цілі, її швидкість. Далі передаються вказівки нашим вогневим групам, на вказаних напрямках вони доповідають про готовність і, якщо тактико-технічні характеристики наявної в них зброї дозволяють працювати по цілі, то працюють.

Командир зведеного підрозділу по захисту нацгвардієць Віталій каже, що групи виставлені так, щоб максимально перекрити периметр і захистити державний об'єкт.

Зауважується, що станнім часом росіяни роблять запуски безпілотників переважно вночі, тому мобільні вогневі групи працюють із засобами нічного бачення, прицілювання та лазерними указками.

Командир Віталій пояснює, що влучити у БПЛА, все ж, дуже важко:

Імовірність того, що ми можемо збити повітряну ціль, приблизно 10%, бо, як показала практика, "Шахед" заходить на висоті 150 метрів, змінює курс і перед ударом, десь за 500-600 метрів, він піднімається на висоту 300 метрів і потім пікірує вже на визначену ціль.

Групі, за тренуваннями якої спостерігали журналісти УП, за весь час своєї кількамісячної роботи вдалося влучити по ворожих безпілотниках щонайменше 4 рази. Після обстрілу з кулемета літальні апарати були суттєво пошкоджені та змінювали напрямок руху.

Нагадаємо, що рятувальники Київщини провели показові навчання порятунку на кризі.


Читати "Моя Київщина" у Telegram