#

Між Славутичем та Києвом може з'явитися пряме залізничне сполучення

29.04.2024 10:03
Між Славутичем та Києвом може з'явитися пряме залізничне сполучення
Фото з мережі Інтернет

Президент доручив віцепрем’єр-міністру з відновлення Олександру Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення між Славутичем і Києвом без пересадки в Чернігові

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Президента України.

26 квітня Володимир Зеленський відвідав Славутич і провів нараду щодо безпекової ситуації та перспектив розвитку міста й зони відчуження. 

Міський голова Славутича Юрій Фомічев розповів, що через зруйновані мостові переходи і неможливість використовувати колишні залізничні сполучення персонал ЧАЕС витрачає до шести годин, щоб дістатися на роботу.

Тому Президент доручив вирішити питання прямого залізничного сполучення між Славутичем і Києвом.

Зеленському також доповіли про оборону та охорону ЧАЕС і Славутича та про будівництво фортифікацій.

Керівник Міндовкілля Руслан Стрілець прозвітував про домовленості з німецькою та британською компаніями про реалізацію проєктів із розвитку вітрової та сонячної енергетики. Стрілець зазначив, що втрати ЧАЕС унаслідок окупації російськими загарбниками сягнули 3 млрд грн. Тому зараз держава активно залучає донорів для допомоги: є 19 країн-вкладників у створений фонд, а сума внесків сягнула 14 млн євро та збільшуватиметься до кінця року. Кошти спрямують на покращення обладнання, умов роботи й закупівлю необхідної техніки.

Зеленський також доручив міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку розробити стратегію розвитку місцевої лікарні з урахуванням нових умов та відповідно до неї покращити матеріально-технічну базу закладу.

Нагадаємо, що Олена Зеленська відвідала Інклюзивно-ресурсний центр у Славутичі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook