#

Міжнародне партнерство: у Бучі відремонтували розтрощений росіянами ліцей (ВІДЕО)

02.02.2023 18:30
Міжнародне партнерство: у Бучі відремонтували розтрощений росіянами ліцей (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Бучанський ліцеї №3, який було розтрощено росіянами під час окупації Бучі, вдалося перезапустити завдяки міжнародному партнерству 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Бучанської міської ради.

Зазначимо, що найпершим на допомогу бучанцям прийшов народ Австрії. Саме тому президент цієї країни Александер Ван дер Беллен відвідав у середу, 1 лютого, цю школу.

За фінансової підтримки австрійської громадської організації "Народна допомога Україна" у партнерстві з Volkshilfe Österreich, "Nachbar in Not" та "Arbeiterwohlfahrt International" відремонтовано розбитий під час військових дій дах ліцею.

Під час візиту до Бучі президент Австрії зазначив:

Я дуже радий, що школа так швидко відновлюється. Як тільки повернуся додому, обов'язково розповім жителям Австрії, що їх пожертви пішли на користь.

До відновлення ліцею №3 також долучилася міжнародна неурядова організація Save the Children з центральним офісом у Лондоні. За їхній кошт – понад 6 мільйонів гривень, замінили 260 вікон та 77 дверей. Дитячий фонд ООН UNICEF відремонтував укриття у новому корпусі школи. А фінансування від американських організацій Ukraine Friends Rotary International пішло на утеплення покрівлі.

За словами начальника освіти Олега Цимбала, роботи з відновлення ліцею ще тривають. Бучанська міська рада спільно з партнерами роблять усе можливе, аби старий корпус школи, розбитий і розграбований окупантами, став комфортним та сучасним освітнім простором.


Читати "Моя Київщина" у Telegram