#

Міжнародні правозахисники записали свідчення шокуючих злочинів росіян на Київщині

07.04.2022 18:40
Міжнародні правозахисники записали свідчення шокуючих злочинів росіян на Київщині
Фото з мережі інтернет

Правозахисники з Amnesty International отримали нові свідчення вбивств та згвалтувань мирних жителів на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ВВС.

Свої історії розповіли ще 20 свідків звірств окупантів. Зокрема 46-річна жінка із села Богданівка розповіла, що російські солдати зайшли до підвалу їхнього будинку, де вона ховалася із родиною.

Вони запитали у чоловіка жінка, чи є в нього цигарки, а коли той відповів, що кілька тижнів не курив, вистрелили в нього. За словами дружини вбитого, він дихав ще близько шести годин, поки не помер.

18-річна Катерина Ткачова із селища Ворзель розповіла, що її батьки залишили її в підвалі, де ховалися, а самі вийшли назовні. Майже одразу дівчина почула постріли. Катерина розповіла:

Щойно повз проїхали танки [з символікою Z], я побігла і побачила, що моя мати лежить на спині на одному боці дороги, а мій батько - обличчям вниз на іншій стороні вулиці. Я бачила великі дірки в його пальто... У мого батька було шість великих дірок у спині, у моєї матері дірка менша в грудях.

Ще одна жінка (ім'я та точне місце проживання не вказують) розповіла, що росіяни увірвалися в її помешкання, вбили чоловіка, а її зґвалтували. У цей час поруч ховався її дев'ятирічний син.

В Amnesty International зазначили:

Ми зібрали докази того, що російські війська чинили позасудові страти, їх мають розслідувати як воєнні злочини. Ці свідчення показують, що беззбройних цивільних в Україні вбивали в їхніх будинках та на вулицях, це шокуюча жорстокість.

Нагадаємо, що міський голова Ірпеня Олександр Маркушин під час онлайн-конференції розповів як під час окупації російські військові знущалися, а потім розстрілювали мирних жителів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram