#

Москалів "викидають" із пісочного бізнесу Київщини

24.06.2022 12:10
Москалів "викидають" із пісочного бізнесу Київщини
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що суд арештував майно російського бізнесмена, який організував незаконний бізнес у Київській та Житомирській областях

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Економічна правда", це зауважили пресслужби Офісу генпрокурора та СБУ.

У прокуратурі наголошують, що розслідується кримінальне провадження за фактом здійснення групою осіб, яку організував громадянин РФ, незаконної діяльності, пов'язаної з видобутком корисних копалин, ухиленням від сплати обов'язкових податків і плати за землю, виведенням коштів та фінансуванням тероризму (ч. 2 ст. 197-1, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ст. 240, ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 257, ч. 3 ст. 258-5 КК України).

У СБУ додають, що організацією, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах, керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група.

Також СБУ зауважила, що прибутки компанія направляла на фінансування повномасштабної агресії Росії, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України.

Наразі накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд грн.

Встановлено, що росіянин організував незаконних бізнес у Київській та Житомирській областях. Там його комерційні структури займались масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що триває будівництво будинку для багатодітної родини Бишева, яка через російське вторгнення залишилася без дому.

Читати "Моя Київщина" у Telegram