#

Муляжі замість цигарок: житель Софіївської Борщагівки ошукав щонайменше 300 громадян (ВІДЕО)

25.04.2023 14:10
Муляжі замість цигарок: житель Софіївської Борщагівки ошукав щонайменше 300 громадян (ВІДЕО)
Фото з місця події

Правоохоронці Київщини затримали зловмисника із Софіївської Борщагівки, який ошукав щонайменше 300 клієнтів по всій Україні, продаючи муляжі замість тютюнових виробів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Як встановила поліція, свій злочинний бізнес правопорушник розпочав у 2021 році. Очільник ГУ поліції області Андрій Нєбитов розказав:

47-річний житель Софіївської Борщагівки публікував оголошення про продаж "стіків" для електронних цигарок на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Зловмисник отримував часткову передплату від клієнта та відправляв посилку. На пошті більшість громадян пересвідчувалися, що в пакунку є коробки з товаром і оплачували їх. Вже пізніше вони виявляли, що стали жертвами шахрая.

Через інтернет шахрай закуповував чужі картки, на які надходили гроші від клієнтів. Тож відшукати кінцевого бенефіціара було складно. Все ж, у квітні цього року, правоохоронці вийшли на слід афериста і здійснили закупку його псевдотовару.

Під час обшуку було виявлено та вилучено 51 ящик, у якому знаходилось по 50 блоків коробок з-під "стіків", смартфони різних марок, сім-карти, банківські картки на різні прізвища. За ці муляжі чоловік мав отримати прибуток у сумі майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Наразі фігурант перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За фактами шахрайства, вчиненого у великих розмірах [ч. 3 ст. 190 ККУ], слідчі повідомили зловмиснику про підозру. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, що відсьогодні, 25 квітня, до четверга, 27 квітня, включно з 10 до 17 години у селі Софіївська Борщагівка відбудеться тимчасове перекриття руху.


Читати "Моя Київщина" у Telegram