#

На автомагістралі Київ – Бориспіль почала функціонувати система управління дорожнім рухом

10.02.2022 18:50
На автомагістралі Київ – Бориспіль почала функціонувати система управління дорожнім рухом
Фото з місця події

Стало відомо, що на єдиній в нашій країні автомагістралі Київ – Бориспіль почала функціонувати система управління дорожнім рухом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Служба автомобільних доріг у Київській області" у Facebook.

У дописі розповідається, 19 інформаційних порталів та 130 камер допомагають стежити за умовами руху на 17- кілометровій ділянці траси М-03. Дана система є першою в Україні, а до цього вона протягом місяця система працювала в тестовому режимі.

На інформаційних табло відображається наступна інформація:

  • дорожні умови та обмеження:
  • дозволену швидкість;
  • дорожні затори;
  • температуру та стан дорожнього покриття.

Для контролю і моніторингу ділянки руху на трасі використана система Invipo. Вона дозволяє інтегрувати проєкти інтелектуальних транспортних систем: об’єднує дорожні технології та системи, централізує їхні контрольні точки, збирає та перевіряє дані, створює розумні сценарії та аналітичні інструменти.

Платформа Invipo дає операторам можливість контролювати та керувати дорожніми технологіями, пристроями та системами з одного місця.

Також у повідомленні було сказано, що два місяці тому Бориспільську трасу було оновлено, адже ця ділянка має найбільший трафік  – 85 тисяч авто на добу. Під час робіт було відремонтовано дорожнє покриття, два шляхопроводи, автопавільйони та підземні переходи. Облаштовано нове бар'єрне огородження, нанесено розмітка пластиком та встановлено сучасне ЛЕД освітлення.

Довідково: автомагістраль - вид автомобільної дороги, що запроєктована та збудована для швидкісного автомобільного руху, яка не має перетинів в одному рівні з іншими транспортними спорудами, де вхідний і вихідний транспортні потоки є регульованими, а смуги руху в протилежних напрямках фізично розділені для недопущення фронтальних зіткнень.

Нагадаємо, що протягом січня 2021 року патрульні Київської області зафіксували 1283 автопригоди, з них – 96 із потерпілими.

Читати "Моя Київщина" у Facebook