#

На Білоцерківщині двоє службовців "підзаробили" на ремонті школи

30.01.2023 09:00
На Білоцерківщині двоє службовців "підзаробили" на ремонті школи
Фото з мережі Інтернет

На Білоцерківщині судитимуть інспектора технагляду та підрядника за привласнення понад 1,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту школи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратуру Київської області.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інспектора технагляду одного з департаментів  Київської обласної державної адміністрації та службової особи підрядної організації за фактом привласнення чужого майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, товариство з обмеженою відповідальністю на підставі договору з Київською обласною державною адміністрацією виконувало роботи з  капітального ремонту школи на території однієї з міських рад області.

Із метою заволодіння бюджетними коштами службовець підрядної організації вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів.

Інспектор технагляду, розуміючи, що роботи в повному обсязі не виконані, підписав акти приймання виконаних робіт з недостовірною інформацією. Ці документи стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів.

Проведеними в ході слідства експертизами встановлено, що вартість робіт, які фактично не виконані, але внесені у звітну документацію, становить понад 1,5 млн грн. Матеріали стосовно ще однієї особи виділені в окреме провадження, підозрюваний перебуває у розшуку. 

Досудове розслідування здійснювалося Білоцерківським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що поліція Київщини розслідує обставини загибелі молодого чоловіка в аварії неподалік Колісникове.

Читати "Моя Київщина" у Facebook