#

На Білоцерківщині умертвили тисячі тварин через чуму

27.07.2020 16:49
На Білоцерківщині умертвили тисячі тварин через чуму
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно, 24 липня, на одній із ферм у селі Глушки Білоцерківського району зафіксували спалах африканської чуми, підприємцям довелося ліквідувати майже 4 тис свиней

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Нагадаємо, що африканську чуму свиней зафіксували на підприємстві ТОВ Агрофірма "Глушки". Із 23 липня ферма перебуває на карантині.

Наразі з метою недопущення поширення хвороби встановлено суворий контроль за протиепізоотичною ситуацію у населених пунктах району. Зокрема, зоною захисту визначено територію сіл Глушки та Храпачі, зоною нагляду – смт Терезине, села Вільна Тарасівка, Олійникова Слобода та Скребиші.

Варто сказати, що для ліквідації спалаху захворювання до небезпечної зони не впускають сторонніх автомобілів та людей. Окрім цього, увесь транспорт, який був у зоні спалаху, обов’язково дезінфікується.

Варто сказати, що наразі на території ферми вже умертвили та спалили 3765 свиней.

Наразі Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області продовжує вживати заходи з локалізації та недопущення розповсюдження захворювання відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.  

Читати "Моя Київщина" у Facebook