#

На Білоцерківщині зафіксована найбільша кількість випадків травматизму працівників

30.04.2021 08:10
На Білоцерківщині зафіксована найбільша кількість випадків травматизму працівників
Фото з місця події

Учора, 29 квітня, до Дня охорони праці відбулася зустріч між керівниками членських організацій та профспілкового активу Київської області з соціальними партнерами

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Узинської ОТГ.

У заході також взяли участь начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, голова Київської ради профспілок Лідія Харченко, представники роботодавців, профспілок та органів виконавчої влади.

У своєму виступі Галиць зазначив, що важливим економічним та правовим механізмом реалізації конституційних прав громадян на безпечні і здорові умови праці є загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

За його словами, серед пріоритетів діяльності обласного управління є проведення профілактичної роботи, спрямованої на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаних умовами праці. Один з основних показників плідної профілактичної діяльності - рівень виробничого травматизму та професійної захворюваності. На жаль, нинішній рік, як і попередній, позначені великою кількістю гострих професійних захворювань, зумовлених випадками інфікування медичних та інших працівників на COVID-19. Лише у першому кварталі цього року зареєстровано 344 таких випадки серед медичних працівників закладів охорони здоров’я Київщини, з яких 6 – зі смертельним наслідком, що складає 89,6% від загальної кількості всіх нещасних випадків.

У порівнянні з першим кварталом попереднього року кількість страхових випадків збільшилась майже у 8 разів, а зі смертельним наслідком збільшилась майже втричі. За результатами розслідування найбільше потерпілих у страхових випадках зареєстровано у відділеннях: м. Біла Церква, Фастівському, Білоцерківському, Ірпінському, Обухівському. На ці 5 відділень припадає 71% всіх потерпілих у страхових нещасних випадках по управлінню, а зі смертельним наслідком найбільше у Білоцерківському відділенні та відділенні у місті Біла Церква.

Георгій Галиць повідомив, що 41% усіх нещасних випадків і гострих профзахворювань сталися через організаційні причини, усунення яких не потребує ніяких матеріальних затрат:

Тому надзвичайно важливим є об’єднання зусиль задля усунення виробничих ризиків, - сказав керівник управління соцстраху Київщини. - Так, нещодавно відбулася знакова подія – підписання меморандуму про співпрацю між Київською обласною радою профспілок та обласним управлінням, що забезпечить взаємовигідне співробітництво, об’єднання зусиль для досягнення цілей у створенні сприятливих умов для надання допомоги застрахованим громадянам та потерпілим на виробництві.

Також начальник обласного управління додав, що управління розробило план заходів з підготовки та проведення Дня охорони праці. Його проведення дало змогу додатково акцентувати увагу роботодавців на стані охорони праці підприємств, установ та організацій, створенні належних, безпечних і нешкідливих умов праці, що в майбутньому призведе до зниження виробничого травматизму та професійних захворювань на виробництві, наданні додаткових консультацій з питань охорони праці.

На кінець Георгій Галиць підсумував:

Ми спільно маємо донести до свідомості кожного роботодавця та працівника бути пильним і дбати про безпеку праці на своєму підприємстві, робочому місці, як у власному домі.

Нагадаємо, що в Узинській міській територіальній громаді почали ремонт дорожнього покриття.

Читати "Моя Київщина" у Telegram