#

На Білоцерківщині злочинна група організувала схему незаконного виїзду за кордон призовників

19.10.2022 13:50
На Білоцерківщині злочинна група організувала схему незаконного виїзду за кордон призовників
Фото з місця подій

Білоцерківські слідчі повідомили угрупованню про підозри псевдоволонтерам-нелегалам, які виїжджали за кордон, ухиляючись від військового обов’язку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Поліція Київської області" у Facebook.

Канал нелегальної міграції викрили співробітники СБУ. Учасники злочинного квартету жителів Київщини, віком від 24 до 28 років, організували схему незаконного виїзду за кордон призовників, замаскованих під водіїв-благодійників.

Двох фігурантів викрили під час передачі 2000 доларів США за такі послуги. Ще одного з ділків затримали вдома. Четвертого зловмисника встановили закордоном, стосовно якого слідчі проводять процесуальні дії.

Правоохоронці приймають рішення щодо розшуку та арешту активів угруповання: готівки, банківських рахунків, транспортних засобів та іншого майна.

Слідчі, за процесуальним керівництвом Білоцерківської окружної прокуратури, всім учасникам повідомили про підозри за незаконне переправлення осіб через державний кордон України [ч.3 ст.332 ККУ]. Трьом фігурантам вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Учасникам схеми загрожує до 9 років ув’язнення.

Нагадаємо, що 16 жовтня у місті Біла Церква на вулиці Східній загорівся багатоповерховий будинок.

Читати "Моя Київщина" у Facebook