#

На Богуславщині чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі за пограбування стареньких

19.04.2018 05:31
На Богуславщині чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі за пограбування стареньких

Вчора, 18 квітня, прокуратура Київської області повідомила про скерування до суду обвинувального акту стосовно 3 зловмисників, які в січні цього року здійснили два розбійні напади на помешкання літніх осіб, пограбувавши та залишивши потерпілих у небезпечному для життя стані

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що троє осіб, серед яких 2 неодноразово судимих чоловіків, за попередньою змовою, вирішили здійснити розбійні напади на помешкання наглядно знайомих їм пенсіонерів.

З цією метою, зловмисники, у січні поточного року, прибули до одного з сіл Богуславського району, і зайшли на територію домоволодіння 81-річної жінки. Проникнувши до будинку, нападники почали бити по обличчю потерпілу, а потім зв’язали її хусткою та сорочкою. Після цього, зловмисники заволоділи майном пенсіонерки, а саме продуктами харчування – брали навіть грох та цукор. Залишивши жінку зв’язаною, розбійники навмисно не зачинили вхідні двері, не зважаючи на те, що температура повітря сягала близько 20 градусів морозу, тим самим залишивши потерпілу в небезпечному для життя стані.

Після цього, зловмисники направилися до помешкання 76-річного потерпілого, де за аналогічною схемою заволоділи його майном на загальну суму понад 165 тисяч гривень.

Внаслідок вжитих заходів правопорушників було встановлено та затримано. Під час проведення санкціонованого обшуку в їх помешканнях виявлено та вилучено награбовані речі.

За клопотанням Богуславського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури розбійникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На даний час місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинуальні акти стосовно зловмисників за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України.

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: