#

На Бориспільщині не будуть будувати велетенське кладовище, - Володін

02.10.2021 09:40
На Бориспільщині не будуть будувати велетенське кладовище, - Володін
Фото з мережі інтернет

На території Бориспільщини кладовище з крематорієм, колумбарієм та меморіальним комплексом будувати не будуть

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.

Проведення робіт попередньо передбачалось детальним планом території в межах Вишеньківської сільської ради, який був затверджений розпорядженням голови Бориспільської районної державної адміністрації №485 від 20 жовтня 2020 року. Натомість зараз цей документ скасовано.

Відповідне розпорядження № 619 учора, 1 жовтня, підписав очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін на підставі звернень голів громад і громадськості. 

Таким чином, ніякого юридичного значимого рішення чи детального плану території, який передбачав би будівництво кладовища, більше не існує.

Голова КОДА зазначив:

Наміри побудувати крематорій і меморіальний комплекс у Бориспільському районі сколихнули Київщину. До мене як очільника області упродовж кількох днів надходили звернення громадян та голів громад Бориспільщини  з цього приводу. Я оперативно зреагував на ситуацію, тому що моє завдання – відстоювати інтереси наших жителів. Тож жодних політичних спекуляцій з цього приводу не допущу. Мега-кладовища та крематорію на території Бориспільского району не буде. 

Нагадаємо, що на позачерговій сесії Бориспільської райради 35 депутатів ліквідували скандальне комунальне підприємство "Стреліція", яке мало займатися похованням на велетенському кладовищі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook