#

На Бориспільщині отруйна змія вкусила дитину

11.07.2020 10:42
На Бориспільщині отруйна змія вкусила дитину
Фото з мережі Інтернет

У четвер, 9 липня, на приймальне відділення КНП "ББЛІЛ" надійшла 13-річна дитина, яку в селі Старе вкусила отруйна змія 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "КНП "Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" у Faсebook.

Відомо, що хлопчик 13 років із села Старе пас гусей на полі, де і стався випадок. Як стверджувала мама дитини, то була чорна гадюка із жовтим хвостом. 

Дитина була у стані середньої важкості, на жаль його самопочуття дуже різко погіршувалось. Ускладнював ситуацію той факт, що у лікарні нема протизміїної сироватки. (В Україні сироватки також майже ніде нема). Тож фахівці приймального надали першу допомогу та домовились із токсикологічним відділенням Охматдиту про термінову госпіталізацію їх пацієнта. 

На ранок 10 липня стан хлопця нормалізувався до норми. Медики КНП "ББЛІЛ" увесь цей час підтримували зв'язок по телефону зі столичними колегами, тому знають, що дитині була введена сироватка. 

Досі не відомо, чи то був укус чорної гадюки чи мідянки, проте за результатами аналізів на токсини проведених в Охматдиті медики переконані, що змія була отруйною. Загалом за рік до приймального відділення КНП "ББЛІЛ" надходить 3-4 пацієнти із укусами отруйних змій. 

Нагадаємо, що 8 липня на трасі Київ — Харків — Довжанський біля села Іванків Бориспільського району працівники поліції побачили 9-річного хлопчика, який сам йшов по трасі. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook