#

На Бориспільщині поліцейські викрили підпільну тютюнову фабрику (ВІДЕО)

22.12.2022 11:30
На Бориспільщині поліцейські викрили підпільну тютюнову фабрику (ВІДЕО)
Фото з місця подій

У промзоні в одному з населених пунктів Бориспільського району правоохоронці виявили підпільну тютюнову фабрику

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Національної поліції України.

Потужності підпільного виробництва дозволяли виготовляти до 50 000 пачок цигарок на добу. Готову продукцію збували під виглядом відомих торгових марок на території Київської і Полтавської областей.

Від такої діяльності бюджет щомісяця не дотримував до 40 млн грн – сплата акцизного податку. У поліції повідомляють:

"Фабрика" працювала у закритому режимі, а її працівники – вахтовим методом. Щоб уникнути появи небажаних гостей, по периметру виробництва та в радіусі кількох кілометрів від нього чергували так звані "фішкарі".

Крім того, зловмисники встановили дизельну підстанцію, аби приховати споживання великої кількості енергоресурсів під час виробництва та забезпечити його цілодобову роботу.

Тож 14 грудня оперативники та слідчі за силової підтримки спецпризначенців ДСР припинили діяльність підпільного виробництва. Було вилучено лінію для виробництва цигарок, сушильне обладнання, понад 7 тонн тютюну, 168 тис. пачок готової продукції та картонні коробки для її фасування. Загальна сума вилученого обладнання та цигарок складає близько 15 млн грн.

Нагадаємо, що до поліції  звернулась 38-річна мешканка Бориспільського району та повідомила, що її життю та її дітей загрожують.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook