#

На Бориспільщині повернуто державі землі водного фонду вартістю 99 млн грн

15.11.2023 16:30
На Бориспільщині повернуто державі землі водного фонду вартістю 99 млн грн
Фото з мережі Інтернет

За позовом Київської обласної прокуратури усунуто перешкоди у користуванні та розпорядженні Вороньківською сільською радою землями водного фонду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини.

Встановлено, що розпорядженням Бориспільської райдержадміністрації 26 громадянам у приватну власність безоплатно відведено земельні ділянки для ведення садівництва. Їх загальна вартість становить 99 млн грн, а площа – 4,5 га.

Відведення спірних земель відбулося з порушенням законодавства, адже ці землі надано за рахунок водного плеса річки Дніпро. Ця категорія земель перебуває під особливою охороною держави і їх передача у приватну власність заборонена законом. 

Вказані порушення стали підставою пред’явлення позову. Бориспільський міськрайонний суд задовольнив позовні вимоги прокуратури і скасував рішення про державну реєстрацію права власності на спірні ділянки за фізичними особами та зобов’язав повернути їх на користь держави.

Нагадаємо, що броварська окружна прокуратура пред’явила позовну заяву про повернення на користь держави земельної ділянки вартістю понад вісім млн грн в прибережній смузі річки Десна, адміністративних межах села Рожни.

Читати "Моя Київщина" у Telegram