#

На Бориспільщині вирощують їстівні квіти для ресторанів

25.02.2021 11:40
На Бориспільщині вирощують їстівні квіти для ресторанів
Фото з мережі інтернет

Біля Борисполя на міні-фермі "Морква Ферма" разом з традиційною картоплею та цибулею вирощують незвичайну продукцію – їстівні квіти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на "newfood.media".

Розповідають, що "Морква Ферма" – це сімейне міні-господарство. В асортименті господарства є такі вили нішевої продукції: настурції, кілька сортів чорнобривців, нагідки, цвіт кабачків та цукіні, білі і сині квіти огірочника лікарського. А взимку, коли для квітів не сезон, пропонують мікрогрін: молоді ростки капусти, редиски, дайкону, соняшнику, броколі та гороху.

Виробництво разом зі своїм чоловіком Дмитром заснувала Ірина Кроль. За словами підприємців, ідея з’явилася після появи першої дитини, коли сім’я відчула на собі нестачу якісної свіжої зелені.

Розповідають, що весь обробіток 50 соток проводять вручну, що відкидає необхідність вносити хімічні пестициди.

Нагадаємо, що майже дві тисячі фермерів Київщини об’єднались у кооператив і разом вирощують органічні овочі та фрукти.

Читати "Моя Київщина" у Facebook