#

На Бориспільщині з’явився притулок для ведмедів

29.08.2021 12:00
На Бориспільщині з’явився притулок для ведмедів
Фото з місця події

У селі Чубинське Бориспільського району відкрився притулок для ведмедів "Біла скеля" (WHITE ROCK Bear Shelter)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

У жовтні 2020 року притулок "Біла скеля" переїхав із Житомирщини до Київської області. Із серпня 2021 він відкрився для відвідувань у селі Чубинське.

Територія "Білої скелі" розташована просто неба, відтворює один із типових біотопів бурого ведмедя – вкрита високою травою та має звичайну пішохідну стежку.

Відвідування для неорганізованих груп відбувається з п’ятниці по неділю, у певні проміжки часу та невеликими групами – до 25 осіб. Для організованих турів від агенцій можливий вхід в інші дні за попереднім записом.

Відвідувати притулок можна в п’ятницю, суботу та неділю.

Початок екскурсій: о 10-й, 12-й, 14-й та 16-й. Екскурсія з гідом триває близько 40-50 хвилин, після чого у відвідувачів буде можливість вільно пересуватися експозиційною зоною притулку близько години.

Вартість квитка:

  • для дорослих – 100 грн;
  • для дітей від 6 років, а також для пільгових категорій осіб – 50 грн;
  • дошкільнята – безкоштовно, якщо з батьками (не окремою групою).

На території поряд із притулком є стоянка, ресторан, туалет. Детальніше про притулок та графік роботи можна дізнатися за покликанням https://savewild.org/white_rock_bear_shelter_ua/.

Мета створення притулку "Біла скеля" (реабілітаційного центру) – порятунок ведмедів, які страждають від людської жорстокості, їх реабілітація та лікування після цирків, притравочних станцій та звіринців, пожиттєве утримання або передача іншим реабілітаційним центрам.

Нагадаємо, що 19 серпня трапилась ДТП на автошляху поблизу с. Гора Бориспільського району.

Читати "Моя Київщина" у Facebook