#

На браконьєрство нардепа Івченка відреагували у рибоохоронному патрулі (ФОТО)

19.10.2021 08:30
На браконьєрство нардепа Івченка відреагували у рибоохоронному патрулі (ФОТО)
Вадим Івченко

Учора, 18 жовтня, начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін запросив нардепа Івченка для дачі пояснень щодо незаконної рибалки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Володимира Мухіна у Facebook.

Нещодавно народний депутат Вадим Івченко виклав у мережі фото виловленої ним із друзями риби. Рибаки нарахували Івченку майже 3 мільйони гривень штрафу за браконьєрство.

Начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін написав, що отримав десятки повідомлень та дописи з приводу публікації від імені Вадима Івченко. Він зазначає, що оприлюднені фото можуть свідчити про ймовірне грубе порушення правил рибальства, зокрема: перевищення добової норми вилову, вилов риби забороненим  методом багріння та недотримання мінімально дозволеного розміру риби до вилову.

Володимир Мухін заявив про те, що відповідно до пленуму Верховного суду України "Про судову практику у справах про злочини та інші правопорушення проти довкілля" у цьому випадку можуть вбачатися ознаки кримінального правопорушення, передбачені ст 249 Кримінального Кодексу України. Пан Мухін висловився:

Зазначена подія обурила тисячі рибалок любителів та громадськість загалом, а також викликало величезний суспільний резонанс – адже перед Законом усі мають бути рівними!

Тому задля встановлення місця, часу та обставин події, а також інших фактів, які можуть спростувати або підтвердити факт правопорушення, керуючись ст 10 Закону України "Про рибне господарство…", Володимир Мухін запросив нардепа для надання пояснень.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: