#

На Броварщині у школі запрацює підприємство "Шкільний вулик"

17.04.2021 18:30
На Броварщині у школі запрацює підприємство "Шкільний вулик"
Фото з мережі інтернет

Школа у Калитянській ОТГ, що на Броварщині, перемогла із проєктом "Шкільний вулик" у конкурсі проєктів соціальних шкільних підприємств

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуна Бровари".

Так, у конкурсі переміг проєкт Заворицького НВК. На шкільну пасіку організатори виділили майже 75 тис. грн. Проєкт втілюється в життя Фондом Східна Європа та ChildFund Deutschland e.V. за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Для реалізації проєкту дали певний термін – квітень-липень 2021 року, після чого все придбане матеріально-технічне обладнання для роботи пасіки передадуть на баланс НВК, а самі учні матимуть змогу і надалі вивчати не лише основи бджільництва, але й особливості роботи соціальних підприємств у межах спеціального курсу "Соціальне шкільне підприємництво" для учнів старших класів.

Керівник ГО "Наші кроки" Валерій Рослік переконує, що реалізація проєкту "Шкільний вулик" однозначно має стати ефективним стимулом у розвитку Заворицького НВК, а також його шкільного самоврядування.

У сучасному світі є три важливі складові, які є драйвером змін: молодь, круті ідеї та їх реалізація. І все це можна об’єднати в межах соціального шкільного підприємства.

Окрім цього для учнів Заворицького НВК буде проведено п’ять майстер-класів з основ фінансового і бізнес-планування, соціального підприємництва в Україні та світі, маркетингових особливостей реалізації медової продукції, основ пасічникування, включаючи особливості безпечного поводження з бджолами та догляду за ними.

Фінальним етапом проєкту буде реалізація меду на місцевих ярмарках, через Інтернет із подальшим використанням виручених коштів на потреби шкільного самоврядування.

Нагадаємо, що 15 квітня у місті Бориспіль депутати міськради вирішили присвоїти академічному ліцею ім’я колишнього мера міста Анатолія Федорчука.

Читати "Моя Київщина" у Facebook