#

На Бучанщині ексдержавний реєстратор проводив земельні махінації

09.11.2022 16:00
На Бучанщині ексдержавний реєстратор проводив земельні махінації
Фото з мережі Інтернет

Колишньому державному реєстратору повідомлено про підозру у незаконній реєстрації прав власності на земельні ділянки вартістю понад 50 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому державному реєстратору за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, будучи на посаді державного реєстратора комунального підприємства, зареєструвала за приватним сільськогосподарським підприємством право власності на 10 земельних ділянок загальною площею 23 га на території Бучанського району. Зробила вона це за заявою директора товариства, при цьому не перевірила на відповідність законодавству всі подані заявником документи.

Унаслідок протиправних дій державного реєстратора з комунальної власності незаконно вибули земельні ділянки вартістю понад 50 млн грн.  

Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Київській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Нагадаємо, що в місті Буча, на вулиці Водопровідна, одночасно тривають відновлювальні роботи на понад 30 багатоквартирних будинках.

Читати "Моя Київщина" у Facebook