#

На Бучанщині судитимуть "смотрящого" за колонією

09.09.2021 13:28
На Бучанщині судитимуть "смотрящого" за колонією
Фото з мережі інтернет

Так званого "смотрящого" за ДУ "Бучанська виправна колонія № 85" судитимуть за встановлення злочинного впливу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Київською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом встановлення злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний ув’язнений, підтримуючи "злочинні традиції", ігнорував усі встановлені правила поведінки, чим здобув удавану повагу та авторитет серед інших осіб, схильних до злочинного способу життя, та у зв’язку із цим отримав статус "смотрящого" за ДУ "Бучанська виправна колонія № 85".

Він здійснював контроль за надходженням та розподілом матеріальних благ і грошових коштів, здобутих злочинним шляхом. Крім цього, він установив на території виправної колонії правила поведінки серед засуджених та вимагав безумовного їх дотримання, організував проведення азартних ігор. Будь-який спротив подавлявся обвинуваченим шляхом застосування фізичного та морального насильства.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Нагадаємо, що колишній парламентар Ігор Калетник повернув собі знову власне "Межигір'я" у Бучі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook