#

На Бучанщині впроваджуватимуть уроки шахів у школах

10.04.2024 18:52
На Бучанщині впроваджуватимуть уроки шахів у школах
Фото з місця події

Громадська Рада при Бучанській РДА підтримала ініціативу ГО "Київська шахова Федерація" щодо пілотного проєкту впровадження у закладах освіти Бучанського району занять з шахів.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Громадську раду при Бучанській РДА Київської області" у Facebook.

Громадська Рада при Бучанській районній державній адміністрації підтримала ініціативу ГО "Київська шахова Федерація" щодо пілотного проєкту впровадження у закладах освіти Бучанського району занять з шахів гідно з навчальною програмою для закладів середньої та позашкільної освіти "Шахи". Навчальна програма затверджена Міністерством освіти і науки України та Міністерством молоді та спорту України, і рекомендована для використання у навчальному процесі.

Навчання пропонується проводити в різних форматах – від позашкілля та модулів на уроках фізкультури до повноцінних уроків. Зайняття будуть проводитися вчителями на основі матеріалів навчально-методичного посібника "Шахи для позашкілля та школи", що має гриф-рекомендацію Міністерства Освіти та науки для використання в освітньому процесі. Сприяти розвитку і популяризації шахового мистецтва закликала місцеві громади і Київська обласна військова адміністрація. При цьому в разі успішності, досвід Бучанщини в цьому напрямку може бути мультиплікований у всій Київській області.

Наразі ми комунікуємо з відділами освіти всіх 12 ОТГ Бучанщини, проводимо зустрічі з директорами шкіл щодо форматів впровадження зайнять шахами

- коментує Олександр Голіздра, голова комітету з питань з питань інформаційної політики та взаємодії з територіальними громадами та органами місцевого самоврядування Громадської ради.

Шахи – інтелектуальна гра, що допомагає формуванню патріотичної особистості, розвитку інтелектуальних здібностей дітей. Ця гра забезпечує розвиток пам’яті, логіки, аналітичного мислення, а у вольовій сфері – наполегливості, рішучості, стійкості, винахідливості, уваги. Також шахи сприяють вихованню громадської свідомості, національної гідності, формуванню навиків професійної взаємодії в команді. В умовах війни з агресором ці риси у майбутнього покоління є надважливими – задля забезпечення суверенітету та розвитку України, її інтеграції в Європейське співтовариство

- так обгрунтував ініціативу навчанню гри в шахи у школах президент "Київської шахової Федерації" Олександр Тигов.

А за словами виконавчого директора Шахової Федерації Івана Кухарчука для вчителів, що зголосяться вести уроки шахів у школах та зайняття у позашкіллі, буде організовано двотижневі курси підвищення кваліфікації Національному університеті біоресурсів і природокористування України з видачею відповідного сертифікату.

Нагадаємо, що Київщина лідирує у справі впровадження енергоефективних проєктів.


Читати "Моя Київщина" у Facebook