#

На Бучанщині зафіксували спалах пташиного грипу

18.02.2021 12:50
На Бучанщині зафіксували спалах пташиного грипу
Фото з мережі Інтернет

У Клавдієво-Тарасовому Бучанського району спалахнув пташиний грип

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Немішаївська громада" у Facebook.

Начальник Бородянського районного управління Головного управління держпродспоживслужби у Київській області Петрук Олександр доповів, що 15 лютого 2021 року надійшов телефонний дзвінок від мешканки селища Клавдієво-Тарасове, в якому вона повідомила про загибель курей.

Наступного дня, 16 лютого, до селища виїхала група швидкого реагування Бородянської  районної державної лікарні. У подвір’ї нараховувалося 48 курей та 20 качок. Зі слів господарки домоволодіння за період із 12 лютого по 16 лютого загинуло 20 голів курей.

Відповідно до звітів про результати дослідження біологічного матеріалу, у птиці було виявлено РНК вірусу пташиного грипу. Домогосподарство оголосили неблагополучним щодо грипу птиці та запровадили карантин із 17 лютого 2021 року.

До буферної зони увійшла територія населеного пункту селища Клавдієво-Тарасове. До зони спостереження увійшли такі селища Бучанського району: Бородянка, Бабинці, Пилиповичі, Буда-Бабинецька, Нова Гребля, Дружня, Вабля, Пороскотень, Микуличі, Немішаєве, Діброва, Козинці, а також птахогосподарство ТОВ "ВТК" "Ранко".

Нагадаємо, що вокальний ансамбль "Веселка" Бучанської ОТГ посів перше місце на Всеукраїнському багатожанровому дистанційному фестивалі мистецтв "Зимова казка".

Читати "Моя Київщина" у Facebook