#

На Бучанщині затримали послідовницю колаборанта Стремоусова (ФОТО)

20.01.2023 17:20
На Бучанщині затримали послідовницю колаборанта Стремоусова (ФОТО)
Фото з місця події

СБУ затримала послідовницю колаборанта Кирила Стремоусова, яка мешкала в Бучанському районі Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу СБУ.

Затриманою виявилась громадянка рф, яка у 2007 році приїхала в Україну та оселилася у Бучанському районі. Спочатку жінка брала участь у замовних мітингах антивакцинаторів, організованих Кирилом Стремоусовим у Києві, та підтримувала тісний зв’язок з дружиною колаборанта.

Після повномасштабного вторгнення вона ввійшла до потужної мережі інтернет-агітаторів у столичному регіоні, до якої входило ще понад 20 осіб. Зловмисники систематично розповсюджували ворожий контент у Телеграм-каналах та інших соціальних мережах.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці правоохоронці виявили російські паспорти, заборонену символіку та мобільний телефон, з якого вона адмініструвала пропагандистську групу.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Жінка перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, що на Київщині затримали російського агента, який розвідував місця розташування ЗСУ на Київщині та об‘єктів критичної інфраструктури.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: