#

На центральній площі Ірпеня встановили скульптуру "Спротив" (ФОТО)

24.08.2023 20:30
На центральній площі Ірпеня встановили скульптуру "Спротив" (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності в Ірпені відкрили скульптуру "Спротив"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ITV.

Її присвятили усім тим, хто захищав місто від російських окупантів у лютому-березні 2022 року. Скульптуру подарувало громаді міста-Героя Ірпінь товариство "Відважних".

Автор скульптури Борис Крилов – український скульптор-монументаліст, який є співавтором пам’ятника Тарасу Шевченку в Ірпені. Ідею монументу, який би закарбовував сутність російсько-української війни, він виношував ще з 2015 року, коли із зони АТО почали повертатися перші ветерани.

Ірпінь – є для всього світу символом величезного спротиву українського народу проти російського загарбника. Відважні захисники Ірпеня не дозволили рашистам одягти на місто огидну безлику маску брехні і жорстокості. Саме тому Борис Крилов обрав Ірпінь для встановлення своєї скульптури

 – написав Володимир Карплюк.

Відкриття скульптури розпочалося з Державного Гімну України у виконанні Народного артиста України Олександра Пономарьова, який також виконав пісню "Заспіваймо пісню про Україну".

У відкритті скульптури також взяли участь Ліна Українець – мама загиблого в боях за Ірпінь Дмитра Українця, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, директорка  Департаменту культури та туризму Київської обласної військової адміністрації Анна Куценко, громадські та культурні діячі Ірпінської громади.

Нагадаємо, що в Ірпені відкрилася виставка "Мистецтво перемоги".


Читати "Моя Київщина" у Telegram