#

На центральній вулиці Білої Церкви висадили дерева (ФОТО, ВІДЕО)

18.11.2021 09:00
На центральній вулиці Білої Церкви висадили дерева (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця подій

Учора, 17 листопада, на вулиці Театральній у Білій Церкві висадили 15 дерев

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Білоцерківської міської ради.

Вилиця Театральна, що знаходиться в історичній частині міста, протягом довгого періоду мала занедбаний вид. У вересні 2021 було виділено цільові кошти із обласного бюджету на реконструкцію вулиці.

Директор ТОВ "Білоцерківросоптторг" Іван Павленко, яке є підрядником, зазначив, що на роботи із капітального  ремонту вулиці  у 2021 році було виділено 7,5 млн грн. За ці кошти заплановано виконання 70% основних видів робіт. Остаточне завершення реконструкції очікується у 2022 році, тоді у місті має з’явитися нова пішохідна зона.

Наразі ж, на вулиці Театральна садово-ландшафтний центр "Едем-Флора" висадив 15 саджанців клену гостролистого сорту Роял Ред. Керівник центру Галина Доміловська зазначила:

Клен цього сорту завжди має декоративне привабливе листя темно-багряного кольору і у літній і в осінній періоди. Сьогодні запланована висадка 15 дерев, до кінця року – буде 30.

Також Галина Доміловська розповіла, що висадка дерев відбувається саме зараз, оскільки наразі найсприятливіший період, сокорух дерев припинено й вони перебувають у стані спокою. Після зими дерева чудово почуватимуться, дадуть приріст і порадують своєю красою.

У пресслужбі міськради деталізують, що під час висадки дерев здійснювалося якісне мощення, вкладався кореневий бар’єр, щоб коріння опускалося нижче 50 см вглиб; закладено й систему для забезпечення доступу вологи і повітря до кореневої системи, таким чином коріння буде рости вглиб і не руйнуватиме мощення й плитку.  Крім того використано професійне добриво для укорінення дерев, яке діятиме 16-18 місяців.

Нагадаємо, що у місті Біла Церква почне функціонувати фабрика з переробки пластику.




Читати "Моя Київщина" у Telegram