#

На Донеччині загинув захисник річки Рось: людей просять підписати петицію (ФОТО)

06.02.2023 10:30
На Донеччині загинув захисник річки Рось: людей просять підписати петицію (ФОТО)
Річка Рось

Нещодавно, 24 січня, у Вугледарі на Донеччині загинув Олег Собченко, який значну частину життя присвятив захисту річки Рось від екологічного лиха

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Ольги Криволап у Facebook.

Авторка пояснює, чому загиблий військовий так намагався вирішити проблеми річки Рось:

І це не дивно, адже він виріс біля самісінької річки і кожного дня, виходячи з хати, бачив неймовірну її красу, обожнював рибалити. Коли декілька років тому почалися замори риби на Росі, він перший почав бити на сполох і розбиратися в причинах.

Ольга Криволап пише, що навіть будучи на передовій, Олег з допомогою друзів контролював стан води в річці. Між запеклими боями захисник писав дописи і роз’яснював причини проблем річки Рось.

Далі авторка звернулася з проханням підписати петицію "Про розробку та здійснення проєкту щодо порятунку річки Рось з подальшим використанням його для відновлення водності всіх рік України та їх приток – малих річок".

Жінка наголосила:

В наших силах зробити так, щоб зусилля Олега не лишились даремними, тому давайте разом додамо хоч малесеньку краплиночку до його великої справи. Підпишіть самі петицію і попросіть усіх своїх знайомих і друзів, будь ласка.

Нагадаємо, що у двох громадах Білоцерківського району відбулося відкриття поліцейських станцій.


Читати "Моя Київщина" у Telegram