#

На дорогах України з'являться автівки з правим розташуванням керма

31.07.2023 15:00
На дорогах України з'являться автівки з правим розташуванням керма
Фото з мережі Інтернет

З 1 серпня вступає в дію закон, який надає дозвіл військовослужбовцям у період воєнного стану використовувати транспортні засоби з правим розташуванням керма

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Економічна Правда.

Згідно з новим законом, у період дії воєнного стану в Україні, а також протягом 90 днів після припинення або скасування воєнного стану, військовослужбовці матимуть змогу використовувати транспортні засоби з правостороннім розташуванням керма.

Закон визначає, що автомобілі з правим кермом можуть надходити до України як гуманітарна, благодійна та міжнародна технічна допомога або у рамках міждержавних угод. Передбачено використання таких автівок військовими частинами, Службою безпеки, Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації, Національною гвардією, Державною прикордонною службою, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією та іншими правоохоронними органами.

Сили оборони України вже висловили нагальну потребу в автотранспорті, здатному долати складні дороги та маючому хороші маневровість та прохідність.

Нагадаємо, що відмазував чиновників від "п’яних" ДТП: з'явилися деталі справ винного у смерті нацгвардійця судді Тандира.

Читати "Моя Київщина" у Telegram