#

На Фастівщині сім'я лелек отруїлася пестицидами (ФОТО)

30.06.2021 15:58
На Фастівщині сім'я лелек отруїлася пестицидами (ФОТО)
Фото з місця події

Сім'я лелек у селі Волиця Фастівського району постраждала від застосування пестицидів на полях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Kyiv Animal Rescue Group" у Facebook.

27 червня в Команду порятунку тварин надійшла інформація, що в селі Волиця з гнізда випало лелеченя і погано себе почуває, а другий лелеченя ліг на край гнізда і лежить без ознак життя.

На місце події оперативно виїхав екіпаж, але до моменту прибуття рятувальників, лелеченя, який випав із гнізда, помер.

Гніздо було розміщено на бетонному стовпі, який спеціально зберегли при заміні ліній електропередач і ремонті дороги. Лелеки живуть в цьому місці багато років. Протягом останнього тижня на полях почали активно труїти гризунів, і лелеки стали помітно гірше себе почувати. Лелеченята перестали ставати лапи, а один із дорослих лелек перестав вилітати з гнізда.

У дописі йдеться:

Потім одне лелеченя випало і досить швидко померло. Поза другого лелеченя не залишала надій на те, що з ним все добре. Дорослий лелека стояв в гнізді, і похитувався.

Коли рятівниця піднялася до гнізда, лелека раптово злетів. Летів він погано, намагався піднятися на потоці повітря, але втрачав висоту і падав вниз. Перший раз він зміг пролетіти близько 200 м. Другий лелека поводився більш бадьоро, і ознак важкого отруєння не виявляв.

Отруєний лелека госпіталізований. Йому наразі надають допомогу в лікарні.

Нагадаємо, що в селах Лишня та Осикове Фастівського району воду з криниць у приватному секторі перевірять у лабораторії.


Читати "Моя Київщина" у Facebook