#

На Фастівщині відремонтували домівку для лелеки

09.04.2021 16:10
На Фастівщині відремонтували домівку для лелеки
Фото з місця події

Нещодавно, 7 квітня в Команду порятунку тварин звернулися жителі села Плесецьке Фастівського району, з проханням допомогти відремонтувати та відновити гніздо лелеки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на сторінку "Kyiv Animal Rescue Group" у Facebook.

Гніздо побудували ще багато років тому, тому з часом воно почало руйнуватися і вже частково завалилося. Лелека не міг самостійно впоратися з ушкодженнями, але старанно намагався відремонтувати аварійну конструкцію.

Для того, щоб допомогти в ремонті гнізда, диспетчер Команди порекомендувала жителям самостійно виконати ряд дій, без яких рятувальники не змогли розв'язувати проблему.

Тому мешканці села Плесецьке самостійно виконали ряд важливих дії :

  • Домовилися з електриками про відключення стовпа від мережі на час проведення аварійних робіт
  • Знайшли зварювальника, який за технічним описом зібрав опору для гнізда та підіймач для підйому конструкції наверх.

Після виконання всіх рекомендацій, рятувальники прибули на місце для проведення аварійно-відновлювальних робіт. Через декілька годин після закінчення робіт лелека повернувся на місце й продовжив самотужки ремонтувати свою домівку.

Нагадаємо, що лелека повернувся до рідного місця в Михайлівці-Рубежівці та декілька днів стояв на бетонній опорі поки йому не облаштували нову домівку.

На зображенні може бути: дерево, дорога та небо

На зображенні може бути: просто небаНа зображенні може бути: дерево та просто небаНа зображенні може бути: просто небаНа зображенні може бути: птах та природа

Читати "Моя Київщина" у Facebook