#

На фестивалі в Богуславській ОТГ помірялися гарбузами (ФОТО)

11.10.2021 19:30
На фестивалі в Богуславській ОТГ помірялися гарбузами (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Семигори на Богуславщині влаштували фестиваль гарбузів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Богуславської міськради.

Із самого початку, щоб дістатися до місця проведення дійства, потрібно було пройти стежками, якими ходив колись Іван Нечуй-Левицький.

А сьогодні цими місцями гостей водив місцевий краєзнавець Михайло Хутько, переповідаючи те, що вичитав у архівах та чув у дитинстві.

Їжу готували з розмахом: страви та напої з гарбуза, автентична семигірська кухня з рук місцевих господинь, крафтове пиво, смачна медовуха, смажене м’ясо та юшка з риби, унікальні фото-зони на пагорбах, майстер-класи від запрошених майстрів народної творчості. 

Гостей розважали запрошені музичні колективи як Богуславської громади, так і навколишніх. 

Щиро аплодували вокальному колективу "Барви" з Медвина, учасникам театральної студії "Браво" за майстерно розіграні мініатюри з "Кайдашевої сім’ї", ансамблю "Розкопанчаночка", "Правдивим бубнам" із Киданівки, Степану Чорному, який так переповідав сценки з твору, наче жив цим, гурту "Берегиня" з Москаленок та славнозвісному колективу з Миронівки "Чорнобривець".

Зрештою, не забули, чого зібралися: помірятися гарбузами. Найважчий заважив 40 кг!

Нагадаємо, що група активістів прийшла до відділення держпідприємства "Київоблагроліс" у Богуславі, але не знайшли там жодного працівника.


Читати "Моя Київщина" у Telegram