#

На Кагарличчині виявили червонокнижних комах (ФОТО)

02.07.2020 13:43
На Кагарличчині виявили червонокнижних комах (ФОТО)
Фото з першоджерела

У межах проєкту інвентаризації біорізноманіття Ржищівської ОТГ зоологи виявили рідкісний вид комах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Українська Природоохоронна Група - UNCG" у Facebook.

Під час зоологічних досліджень цієї території науковці виявили рідкісний вид комах - сколію-гіганта та нові місця існування ксилокопи звичайної та жука-оленя. У двох місцях було виявлено сліди життєдіяльності борсука європейського, який перебуває під охороною Бернської конвенції.

Варто сказати, що проєкт інвентаризації біорізноманіття розпочато з ініціативи Фонд захисту біорізноманіття України та відбувається на базі Ecological Research Station "Hlyboki Balyky".

Зауважимо, що наприкінці 2020 року зоологи та ботаніки складуть детальний звіт для створення нового видання Червоної книги України, створення смарагдових територій. Крім того, зібрана інформація про поширення видів буде передана до світової бази Global Biodiversity Information Facility (GBIF).

Нагадаємо, що в Київській області три медичні заклади отримали від компанії "Епіцентр К" п'ять апаратів штучної вентиляції легень.



Читати "Моя Київщина" у Telegram