#

На Київщині 30% жителів мають пільги на сплату ЖКГ

19.02.2021 18:40
На Київщині 30%  жителів мають пільги на сплату ЖКГ
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на теренах Київщини пільги на сплату житлово-комунальних послуг отримують більше 201 тисячі домогосподарств

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужку Київської ОДА, ще майже 136 тисяч забезпечені субсидіями на цьогорічний опалювальний період.

На цьому тижні відбувся Всеукраїнський форум "Україна 30. Платіжка". Під час заходу учасники обговорювали важливі економічні та соціальні теми життєдіяльності держави.

Як зазначила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, наразі, в умовах зростання тарифів, держава підтримує майже 5 млн українців. Серед них – 1,8 млн пільговиків і 3 млн субсидіантів.

Підтримка українців в умовах підвищення тарифів розглядалася на цьому тижні у всеукраїнських масштабах і це дуже важлива справа. Українська держава оновлює систему надання соціальних гарантій таким чином, щоб якомога більша кількість людей могла економити кошти. 30%  жителів Київщини такою можливістю вже користуються, – зазначив Василь Володін.

Зауважується, що для оформлення субсидії слід звертатись до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг. Упродовж трьох робочих днів з дати надходження вони передають документи відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення для подальшого розгляду.

Нагадаємо, що 19 лютого у селі Забір`я та місті Біла Церква знадобилася необхідність надання допомоги лікарям екстреної медичної допомоги.

Читати "Моя Київщина" у Telegram