#

На Київщині 48 котелень закладів освіти планують перевести на альтернативне опалення

09.09.2022 19:15
На Київщині 48 котелень закладів освіти планують перевести на альтернативне опалення
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 9 вересня, пройшло засідання штабу з підготовки і забезпечення функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області під час осінньо-зимового періоду

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОВА, засідання пройшло під головуванням заступника очільника Київської ОВА Миколи Бойка. Також серед учасників були: директор Департаменту житлово-комунального господарства й енергоефективності, очільники військових адміністрацій та територіальних громад, представники ДТЕК Київські Регіональні Мережі, Держенергонагляду та Держпраці.

На засіданні учасники  проаналізували стан підготовки об’єктів тепло- , водопостачання та водовідведення до опалювального сезон. Вони також обговорили рівень підготовки до зими котелень, заміну та ремонт теплових мереж, каналізаційних та насосних станцій, очисних споруд тощо.

Серед іншого, поспілкувалися щодо створення резервних запасів матеріалів, обладнання та палива для забезпечення стабільної роботи підприємств теплопостачання, закладів освіти, медицини та соціального захисту населення. За оперативною інформацією, наразі вже заготовлено понад 123 тис. тонн дров, 85 тонн пелет та брикетів. Також до зими заготовлено 150 тонн гранітного відсіву, 64 тонни технічної солі та близько 87 тонн піскосоляної суміші.

Ще вони обговорили енергоефективності під час опалювального сезону. Мова йшла про заміщення чи скорочення традиційних видів палива. Відомо, що  48 котелень закладів освіти планують перевести на альтернативне опалення. Також окремими компаніями заплановано перехід 52 котелень теплоенергетичних підприємств області з традиційних видів палива на альтернативні.

Микола Бойко сказав:

Сьогодні маємо всі передумови для сталого проходження опалювального сезону. Підготовка до зими йде відповідно до плану, але ми маємо усвідомлювати всі ризики. Тому готуємо теплове господарство, проводимо інвентаризацію приєднаного навантаження електричних мереж та систем теплопостачання. Тобто пропрацьовуємо всі можливі антикризові заходи.

Нагадаємо, що на Київщині затримали працівника підрозділу охорони територіального управління служби судової охорони у місті Києві та Київській області за фактом вимагання грошових коштів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram