#

На Київщині аферисти пропонують дрова за копійки: як не потрапити у пастку (ФОТО)

26.08.2022 22:45
На Київщині аферисти пропонують дрова за копійки: як не потрапити у пастку (ФОТО)
Колаж інформаційного порталу "Моя Київщина"

Соцмережі рясніють привабливими оголошеннями із продажу дров, вартість яких у декілька разів нижча за ринкову

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

У місцевих спільнотах Київщини в Facebook з’являється все більше оголошень щодо продажу дров за дуже заманливою ціною. Шахраї використовують одноразові профілі та номери телефонів для оформлення дописів. Схема проста: аферисти просять скинути передоплату для покриття витрат на доставку, після чого зникають.

Надійно та цілком законно можна придбати дрова у місцевих лісових господарствах. Проте у переважній більшості лісгоспів Київщини черга на їх отримання сягає 6-12 місяців, тому цього опалювального сезону на них розраховувати можуть не всі. Через дефіцит товару на ринку спекулянти підняли ціни вдвічі, якщо порівнювати з минулим сезоном. Саме тому активізувалися шахраї, які прагнуть нажитися на довірливих громадянах.

Поради для тих, хто не хоче потрапити на гачок злочинців. По-перше, ніколи не відправляйте аванс людям, якщо не впевнені, що отримаєте товар чи послугу.

По-друге, намагайтеся розраховуватися тільки після того, як отримаєте товар. Зважаючи на високий попит на дрова, у продавця не буде труднощів із їх реалізацією.

По-третє, адекватно оцінюйте ринок. Якщо продавець пропонує товар за значно заниженою ціною, то це повинно насторожувати. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook