#

На Київщині чиновник РДА постане перед судом за розтрату бюджетних коштів на ремонті школи

22.07.2022 12:50
На Київщині чиновник РДА постане перед судом за розтрату бюджетних коштів на ремонті школи
Фото з мережі Інтернет

На Київщині повідомлено про підозру ексначальнику відділу освіти за розтрату понад 770 тис грн бюджетних коштів під час ремонту навчального закладу 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.   

Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому начальнику відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій Київської області у видачі завідомо неправдивих офіційних документів та розтраті чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366 та ч. 3, 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в липні 2019 року між відділом освіти районної державної адміністрації Київської області та товариством укладено договір підряду щодо капітального ремонту внутрішніх приміщень класів і коридорів загальноосвітньої школи – дитячого садочка. Загальна вартість робіт складала  майже 1,2 мільйона гривень.

У подальшому замовник підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, у яких завищував обсяги фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів.

Згідно із судовою будівельно-технічною експертизою вартість невиконаних робіт становить понад 770 тис грн. Таким чином, унаслідок протиправних дій підозрюваного державі спричинено збитки на вказану суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Головного управління СБ України у місті Київ та Київській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що наразі у Київській області зареєстровано близько 30 тисяч безробітних, що на 11% менше, ніж за аналогічний період 2021-го року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook