#

На Київщині державі повернули 4 га земель лісового фонду

16.07.2020 12:30
На Київщині державі повернули 4 га земель лісового фонду
Фото з мережі Інтернет

Прокуратурою Київщини забезпечено реальне виконання рішення постанови Київського апеляційного суду щодо повернення у власність держави земельних ділянок лісового фонду загальною площею понад 4 га вартістю понад 10 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Постановою суду апеляційної інстанції скасовано рішення суду першої інстанції та задоволено позов Фастівської місцевої прокуратури до Бородянської районної державної адміністрації та трьох громадян про витребування на користь держави зазначених ділянок.

Суд дійшов висновків, що спірні земельні ділянки до їх відведення у приватну власність відносились до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебували в постійному користуванні ДП "Клавдієвське лісове господарство".

Таким чином, відведення земельних ділянок у власність відбулося, з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цих земель з держлісфонду та зміну їх цільового призначення для ведення особистого селянського господарства не приймались, погодження на вилучення держлісгосп, як землекористувач, не надавав.

Наразі на виконання судового рішення до Реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування речового права останніх набувачів та зареєстровано право власності держпідприємства, чим остаточно поновлено право власності держави на лісові землі.

Нагадаємо, що завдяки прокуратурі судами відновлено право держави на землі так званого "Біличанського лісу" площею 5,8 га вартістю понад 51 млн грн. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram