#

На Київщині ДТЕК навчає спеціалістів за допомогою віртуальної реальності

16.02.2021 09:10
На Київщині ДТЕК навчає спеціалістів за допомогою віртуальної реальності
Фото з мережі Інтернет

ДТЕК Київські регіональні електромережі запустив VR-технології для навчання оперативного персоналу компанії, відтепер спеціалісти тренуватимуться працювати з обладнанням високовольтних підстанцій у віртуальній реальності

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Інноваційний підхід у навчанні вже стартував у ДТЕК Київські регіональні електромережі. На першому етапі проєкту компанія навчить 100 співробітників. Головна ціль впровадження новітніх технологій – підвищення якості та швидкості ремонтів на підстанціях, щоб зменшити час відключення клієнтів під час аварійних ситуацій.

VR-тренажер – це окуляри віртуальної реальності Oculus Quest в яких фахівці тренуються виконувати ремонт віртуальної підстанції. Програму навчання VR-тренажера та копію типової підстанції розробила українська компанія "Kampov Technology" спеціально для ДТЕК. Віртуальна модель підстанції співпадає в масштабі, передає всі звуки, та дає відеозображення на 360 градусів. Змодельоване виробниче середовище, максимально схоже з реальністю, та дає відчуття повної присутності на енергооб’єкті.

Крім того, програма фіксує дотримання вимог охорони праці та виробничої безпеки, правильне застосування засобів індивідуального захисту, використання розпорядчих та вказівних знаків. Раніше тренування фахівців на підстанціях відбувалось за допомогою макетів та стендів, але вони не могли передати виробниче середовище на 100%.

Під час тренування спеціалісти виводили в ремонт та потім вводили у роботу трансформатор на віртуальній підстанції. Спершу фахівці вивчають теорію та виконують більше 50 перемикань під час ремонту підстанції. Усе як в житті – взаємодія з устаткуванням, виконання необхідних операцій. Віртуальний учитель на прикладі показує, як потрібно виконати завдання.

Також нагадаємо, що в селі Берег Іванківського району працівники ДТЕК встановили гніздо для лелек.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: