#

На Київщині фальшивомонетники збули 62 тисячі підроблених доларів США

13.04.2021 20:05
На Київщині фальшивомонетники збули 62 тисячі підроблених доларів США
Фото з місця події

ДБР завершило досудове розслідування щодо осіб, які збували підроблені 62 200 доларів США нового та старого зразків на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на пресслужбу ДБР.

Слідчі ДБР затримали двох громадян України у листопаді 2020 року на "гарячому" під час збуту підроблених 52 200 доларів США старого зразку. Під час проведення обшуку автомобіля затриманих були виявлені ще 10 000 підроблених доларів США нового зразку.

Таким чином, вказані особи обвинувачуються у придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також збуті підробленої іноземної валюти, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 199 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура, оперативний супровід - ГУ СБУ у Києві та Київській області.

Також нагадаємо, що стало відомо, що у межах кримінального провадження СБУ викрила додаткові факти заволодіння бюджетними коштами колишнім керівником комунального підприємства через оборудку з нерухомістю у столиці.



Читати "Моя Київщина" у Telegram