#

На Київщині готуються до виборів: що стало відомо

07.11.2023 15:00
На Київщині готуються до виборів: що стало відомо
Фото з мережі інтернет

Районні державні (військові) адміністрації розіслали громадам на Київщині листи, з яких випливає: центральна влада вимагає сформувати політичні паспорти громад

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Главком.

Президентська вертикаль почала спускати на місця вказівки, які свідчать про підготовку до виборів. Їх суть полягає в тому, що центральна влада вимагає сформувати політичні паспорти громад. Так, голови громад Бучанського району отримали відповідні листи від начальника Гостомельської селищної військової адміністрації. Як вдалося з’ясувати журналістам, деокупований Бучанський район не єдиний, де місцева адміністрація розгорнула бурхливу політичну діяльність у військовий час. Офіційні листи такого штибу отримали і голови  територіальних громад Білоцерківського району від Білоцерківської районної державної адміністрації. 

Зазвичай такі документи створюють штаби політичних партій. Вони містять інформацію про лояльність голів населених пунктів до влади, розклади у місцевих радах, потенційних кандидатів від влади та опозиції на виборах. Також там може бути інформація про лідерів думок, які впливають на інформаційне поле певної території. По суті, збираючи цю інформацію, обласні та районні адміністрації почали виконувати функції підрозділів політичного штабу правлячої партії.

У додатку до цих листів, наприклад, є таблиця, до якої треба внести дані, які стосуються персонально голови громади, його планів на наступні вибори. Окрім того, слід оцінити ступінь лояльності місцевого керівника до центральної влади та з’ясувати партійні уподобання міського чи селищного голови. 

Так як у наявності цієї інформації немає, то всі потрібні дані збиратимуть з нуля, тобто фактично за кошти платників податків працівники мерій і районних адміністрацій мають виконати роботу, яку мали б робити соціологи, політтехнологи та працівники партійних штабів.

У місцевих радах підтвердили факт отримання таких листів, але прокоментувати офіційно ситуацію чиновникам бракує сміливості. У той же час голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко запевняє, що Київська обласна військова адміністрація доручення районним адміністраціям готувати або збирати інформацію такого характеру не давала.

Нагадаємо, що у селі Чайки Київської області загинув військовий Геннадій Честяков, який працював помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Читати "Моя Київщина" у Facebook