#

На Київщині іноземці ошукували літніх людей (ВІДЕО)

08.05.2021 15:30
На Київщині іноземці ошукували літніх людей (ВІДЕО)
Фото з місця події

На Київщині затримали чоловіків, які забирали з будинків літніх людей цінне майно, використовували злочинну схему "ваш родич у лікарні" й нові сценарії шахрайства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням  на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.              

Під час останнього візиту до потерпілої, шахраї забрали у літньої жінки півтори тисячі доларів та 50 тисяч гривень.

Разом із готівкою злодії забирали з будинків літніх людей і цінне майно. Отримані шахрайським способом кошти зловмисники перераховували на банківську картку координатора. Окрім вже звичної злочинної схеми "ваш родич у лікарні", зловмисники використовували і нові сценарії шахрайства.

Так в кінці квітня до поліції надійшло повідомлення від 82-річної жительки міста Кагарлик про те, що їй зателефонував невідомий та запевнив, що її син закордоном потрапив у аварію, був доставлений літаком до України  та потребує термінової операції. Зрештою, потерпіла віддала шахраям готівку на суму понад 100 тисяч гривень. 

Ще до однієї потерпілої зловмисники приїхали після опівночі та забрали у старенької півтори тисячі доларів та 12 тисяч гривень.

Працівники управління карного розшуку поліції Київщини спільно з працівниками Обухівського районного управління поліції затримали двох безпосередніх виконавців шахрайства. Громадяни Узбекистану 35-ти та 36-ти років саме прямували з викраденим майном з місця скоєння злочину до столиці. Обидва і раніше мали проблеми з законом.

Правоохоронці провели низку розшукових заходів та затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Слідство триває. Поліція Київщини  встановлює інших можливих потерпілих у даній справі.

Також нагадаємо, що 6 травня, у селі Петропавлівська Борщагівка патрульні виявили чоловіка, що активно  розшукується за крадіжку, та передали його слідчим.


Читати "Моя Київщина" у Facebook