#

На Київщині інженера технагляду підозрюють у службовій недбалості

22.01.2021 17:30
На Київщині інженера технагляду підозрюють у службовій недбалості
Фото з мережі Інтернет

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури повідомлено про підозру інженеру технічного нагляду за фактом службової недбалості (ч.2 ст.367 КК України)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Встановлено, що у 2017 році фізичною особою-підприємцем, який є сертифікованим інженером технічного нагляду, укладено з Вороньківською сільською радою договір про надання послуг щодо здійснення технічного нагляду за виконанням робіт з капітального ремонту дороги.

Проте службовець не виконав покладені на нього обов’язки за вказаним договором. Не перевіривши обсяги та якість фактично виконаних товариством робіт по договору підряду, він підписав акт приймання виконаних робіт, на підставі якого, сільрада безпідставно перерахувала товариству-підряднику грошові кошти.

Вказаними діями місцевому бюджету спричинив збитки в розмірі майже 1 млн грн. Факт порушення економічних інтересів громади виявлено та доведено висновком будівельно-технічної експертизи.

Досудове розслідування триває.

Також нагадаємо, що ювенальні прокурори Києво-Святошинської місцевої прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт відносно бухгалтера відділу освіти Васильківської міськради.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: