#

На Київщині кіберполіція нагадала про можливі шахрайства в мережі

24.02.2021 19:20
На Київщині кіберполіція  нагадала про можливі шахрайства в мережі
Фото з мережі інтернет

Кіберполіція Київщини провела аналіз щодо найпоширеніших шахрайств відносно громадян та попереджає про шахрайство в інтернеті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

Працівники кіберполіції Київщини змогли зробити такий аналіз завдяки тому, що на постійній основі здійснюють моніторинг та вивчення звернень громадян. Тож, правоохоронці розповіли про найпоширеніші питання, а саме шахрайства відносно громадян України з приводу  "віддаленої" роботи та працевлаштуванням за межами держави.

Інформація щодо вчинення онлайн-шахрайств полягала у підробленні (створенні фейкового) аккаунту під офіційні сторінки  товариств, організацій тощо,  де поширювалася недостовірна інформація шодо працевлаштування від їх імені та, у подальшому, вводила в оману громадян. У результаті, онлайн-шахраї збагачувалися за рахунок коштів довірливих громадян, за нібито, оформлення необхідних документів, – пишуть у поліції.

За даними кіберполіцейських найбільш поширеними інтернет-шахрайствами є:

  • Неофіційна сторінка існуючого товариства, організації чи особистого повідомлення від незнайомих  осіб і т. д., щодо пропозиції працевлаштування за певний грошовий  внесок.
  • Веб-сторінки (вкладки), рекламні оголошення, сайти надання послуг існуючих  товариств, організацій, компаній тощо, на яких розміщуються оголошення, з метою власної наживи, щодо працевлаштування за незначний (страховий) внесок.
  • Оголошення щодо працевлаштування громадян за кордоном, за допомогою яких, вони не тільки отримують гроші, але і персональні дані, які у подальшому, можуть використати у протиправній діяльності.

Нагадаємо, що комунальний інтернет-провайдер"Ірпінькомунікаціясервіс" ліквідують через збитковість.

Читати "Моя Київщина" у Telegram