#

На Київщині ліквідували схему продажу фальшивих "спецперепусток"

06.12.2022 14:00
На Київщині ліквідували схему продажу фальшивих "спецперепусток"
Фото з місця події

СБУ ліквідувала схему продажу фальшивих "спецперепусток" на Київщині, з якими авто могли їздити у комендантську годину

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу СБУ.

Кіберфахівці заблокували масштабне виготовлення і збут підроблених документів центральних органів влади та силових структур України. Під час розслідування вилучено фальшиві службові посвідчення та перепустки на спецтранспорт Офісу Президента України, Верховної Ради України, Офісу Генерального прокурора, СБУ, Державного бюро розслідувань та МВС.

 Одна "посвідка" коштувала від 50 до 500 дол. Сума залежала від назви "відомства" і термінів використання. За даними слідства, оборудку організував працівник проєктної організації в Обухові. Для серійного виготовлення підробок використовував спеціалізовану комп’ютерну техніку установи.

 Серед встановлених клієнтів були мешканці прифронтових районів Херсонської, Харківської та Донецької областей, яким, за оперативними даними, зловмисник намагався збути більше ніж 2 тис. "липових" перепусток.

Зловмиснику можуть повідомити про підозру за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України опублікувала повний список осіб, які за її поданням потрапили під санкції РНБО, і були затверджені Президентом Володимиром Зеленським.

Читати "Моя Київщина" у Telegram