#

На Київщині подешевшали фрукти

15.12.2020 14:20
На Київщині подешевшали фрукти
Фото з мережі Інтернет

З початку року на Київщині споживчі ціни підвищилися на 4,3%, а порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,3%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Головне управління статистики у Київській області" у Faсebook.

На споживчому ринку в листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше (на 10,2–6,7%) подорожчали яйця, овочі, цукор та олія соняшникова. На 2,7–1,7% зросли ціни на кисломолочну продукцію, хліб, макаронні вироби, продукти переробки зернових, молоко, сало. Водночас на 8,7% подешевшали фрукти, на 1,5% – свинина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 0,3%, що пов’язано зі здешевленням алкогольних напоїв на 1,7%. Одяг і взуття подешевшали на 0,9%, у т.ч. одяг – на 1,5%, взуття – на 0,2%. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 9,0% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 28,2%.

Ціни на транспорт зросли на 0,3% за рахунок подорожчання палива та мастил – на 1,5%.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура встановила, що Коцюбинська селищна рада незаконно передала у приватну власність земельну ділянку природно-заповідного фонду площею 0,15 га.

Читати "Моя Київщина" у Telegram