#

На Київщині можуть посилити карантин (ВІДЕО)

20.06.2020 18:25
На Київщині можуть посилити карантин (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 20 червня, відбувся онлайн-брифінг голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна щодо поточної ситуації із захворюванням на коронавірус в області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київська обласна державна адміністрація" у Facebook

За останній тиждень в Україні спостерігається суттєве зростання кількості захворювань. Зі стандартних вже показників у 300-400 інфікованих за добу кількість перетнула за позначку 900 осіб. За вчора зафіксували антирекорд - 921 хворий за добу. Якщо ця тенденція збережеться, то жителі Київської області будуть змушені повернутися до жорстких карантинних заходів. 

Посилення карантину буде запроваджене, якщо суворіший нагляд за дотриманням карантину виявиться безрезультатним.

Тим часом, сьогоднішня ситуація в Київській області теж далека від спокійної. За даними Київського обласного центру, за добу підтверджено 32 нових випадки, всього від початку пандемії маємо 2174 випадки захворювання, з них 173 дитини та 434 медпрацівників. Одужало 1053 особи. На стаціонарному лікуванні наразі перебуває кожен четвертий інфікований. Вже 46 жителів Київщини не впоралися з вірусом і померли і це не лише літні люди. 

Показник інцидентності в області в притул наблизився до критичної позначки. Нагадаю, вона має становити менше 12. І сьогодні нас від неї відділяють лише 0,03%. Тож ми зараз буквально балансуємо між збереженням карантинних заходів на теперішньому рівні та поверненням до їхнього посилення", - сказав Володін.

Рішення залежить від наявності відразу трьох показників: 

  • Інцидентності;
  • Середньої кількості тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції з розрахунком понад 12 на кожні 100 тисяч населення протягом останніх семи днів;
  • Показника завантаженості в закладах охорони здоров'я визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19. Цей показник має бути меншим 50.
У Київській області по ПЛР тестуванню маємо 59,12%, по завантаженості ліжок 24,48%. За таких умов очікувати на чергове послаблення карантинних заходів зарано. Навпаки, маємо приготувати до того, що їх можуть посилити кожної мить, - сказав Володін.

За його словами, комісія з ТЕБ і НС провела позачергове засідання, де експерти ухвалили наступне: відкриття дитячих оздоровчих закладів на території Київської області є на сьогодні передчасним. Запроваджуємо негайне посилення контролю за дотриманням санітарного законодавства у дошкільних закладах, закладах фізичної культури та спорту, перукарнях та салонах краси.

Також слідкуватимуть за об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками та закладами громадського харчування. Буде збільшено кількість транспортних засобів на міських, приміських, внутрішньообласних та міжобласних автобусних маршрутах загального користування. 

Вже посилено контроль за обов'язковим визначенням власниками осіб, які відповідають за дотримання автоперевізниками та водіями автобусів проти епідемічних норм під час посадки та висадки пасажирів. 

Обласна державна адміністрація продовжує щоденно моніторити протиепідемічну ситуацію на території Київщини, у разі погіршення ситуації протягом трьох днів поспіль обласна комісія з ТЕБ і НС  буде змушена скасувати деякі послаблення, розуміючи при цьому усі важкі економічні та психологічні наслідки для мешканців та Київщини.

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров'я станом на 20 червня поточного року на Київщині зафіксували 32 нових випадки захворювання на COVID-19. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook