#

На Київщині "накрили" банду, яка виготовляла підроблені паспорти країн ЄС (ФОТО)

10.06.2020 14:52
На Київщині "накрили" банду, яка виготовляла підроблені паспорти країн ЄС (ФОТО)
Фото з місця події

Прокуратурою викрито злочинну групу за підозрою в організації незаконного перетину державного кордону по підроблених паспортах 

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області. 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру 5 учасниками організованої групи за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підроблення, збуту документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, члени вказаної групи на постійній основі займались виготовленням та подальшим збутом через всесвітню мережу Інтернет підроблених паспортних документів країн Європейського Союзу.

Так, упродовж квітня-травня 2020 року правоохоронцями задокументовано ряд фактів продажу паспортів громадян Словацької, Польської та Румунської республік, у яких на замовлення змінено анкетні дані та фото їх власників.

В межах вказаного кримінального провадження проведено обшуки за місцем проживання фігурантів злочину, в ході яких виявлено та вилучено зразки підроблених документів, устаткування для їх виготовлення, а також грошові кошти, здобуті в результаті їх збуту.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Максимальна санкція за статтями передбачає до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в Борисполі затримали іноземку з підробленим паспортом. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram