#

На Київщині обговорили реформування медичної галузі

03.08.2022 10:10
На Київщині обговорили реформування медичної галузі
Фото з місця події

На засіданні Госпітальної ради обговорили реформування медичної галузі Київщини, де взяли участь голова Київської обласної ради Наталія Гунько та її заступниця Тетяна Семенова, а також голова профільної комісії Марія Кисельова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київська обласна рада" у Facebook.

Спільно з представниками закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу; вторинну та третинного (високоспеціалізованого) рівнів; громадського здоров’я; екстреної медичної допомоги; професійних спілок працівників охорони здоров’я; громадськості; а також з представниками облдержадміністрації обговорили етапи нової концепції розвитку медичних закладів Київщини.

Під час засідання керівництво Київської обласної ради наголосило на важливості обговорення питання нової концепції розвитку закладів охорони здоров’я, адже, в умовах війни та післявоєнний час повинен запрацювати єдиний медичний простір, у рамках якого пацієнти отримуватимуть якісні й доступні послуги.

Наталія Гунько сказала:

Наразі в межах госпітального округу області потрібно зробити чимало роботи. Це стосується не тільки технічних змін, а й тих, які дадуть можливість об’єднати зусилля і, в першу чергу, скоординувати дії органів місцевого самоврядування як у військовий час, так і в післявоєнний, аби пацієнти отримували доступні та якісні послуги. Ми маємо створити виважений стратегічний план медичної мережі, яка відповідатиме і загальним вимогам, і особливостям та потребам Київщини.

Також усі зійшлись на думці, що реформування повинне проходити поступово, що з часом дасть можливість отримати якісний медичний простір та чітке розуміння ефективності витрачання коштів, лікування пацієнтів і їх пересування від первинної медичної ланки до лікарень вторинного, третинного чи спеціалізованого рівнів.

Як зазначила заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, сьогодні всі українці зіткнулися із найсерйознішим викливом для держави – повномасштабної війни:

Проте більшість українців, виїхавши за кордон, вже переконались у наданні значно кращих медичних послуг з боку українських лікарів, аніж деяких європейських. Тому, на мою думку, в області повинен бути розроблений такий маршрут, який би враховув усі найкращі напрацювання і вітчизняної, і світової медицини, щоб надання медичних послуг було збалансованим й доступними для усіх мешканців Київщини.

Щодо створення та розвитку реабілітаційної допомоги, присутні обговорили питання надання належних умов для можливості отримання повної кваліфікованої реабілітації учасників бойових дій та ветеранів в єдиному центрі, що залишається пріритетним завданням, яке мають напрацювати члени робочої групи з питань створення реабілітаційного центру для військовослужбовців ЗСУ у Київській області. Під час госпітальної ради були озвучені та обговорені початкові напрацювання покрокової концепції діяльності майбутнього центру. 

Нагадаємо, що медичним закладам Київської області закупили та передали 10 сучасних рентген апаратів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook